2020-08-22 12:33:09• hírek • Szatmár.ro

Agresszív cigarettacsempészekre lőttek a határőrök péntek éjjel. Hárman megsérültek

Foto: illusztráció / a Román Határrendészet hivatalos Facebook oldaláról
Foto: illusztráció / a Román Határrendészet hivatalos Facebook oldaláról

Mozgalmasan telt a péntek éjszaka a petei határőrök számára: fegyverhasználatra is sor került egy csempészek ellen folytatott bevetés során.

Az Europol Szakszervezet közleményéből kiderült, hogy péntek éjjel, 03.00 órakor a petei határrendészet két munkatársa az román-magyar-ukrán hármas határnál teljesített őrszolgálatot, amikor a határvonal közelében egy rendszám nélküli terepjáróra lettek figyelmesek.

A gyanús gépkocsi vezetője első ízben nem engedelmeskedett a határőrök megállásra utasító jelzésének, ezért rövid autós üldözés alakult ki. Végül az öt férfit szállító terepjáró megállt, a határrendészek pedig megkezdték azok igazoltatását. Ekkor a rendszámnélküli autó egyik utasa rátámadt a hatóság embereire, egy tompa tárggyal fejsérülést okozva egyiküknek.

Az erőszakos magatartást előbb szóval, majd több, a levegőbe tartó lövéssel igyekeztek fegyelmezni a határőrök, viszont az öt, feltehetően cigarettacsempészként tevékenykedő egyén a közeli erdő irányába futott. A határőrök összesen 6 lövést intéztek a távolodók irányába, kettő pedig célba is ért, megsebesítve két személyt. A többiek tovább futottak.

Időközben megérkezett az erősítés is, illetve a mentőszolgálat mentőautói is, így a sérült határőrt és a két sebesült csempészt a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállították.

Az eset kapcsán nyomozás indult.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: